Habib - Glinka | M25 Rodez Autor: ejkejej

13.10.2023 16:16
Tenis
M25 Rodez
2023-10-13 17:00:00
1.72
3
Hady Habib
TIPSPORT CZ/SK
vítěz

Dneska se v Rodezu (Francie) odehrávají na tamním futuru čtvrfinále a mě zaujal poslední zápas dnešního dne mezi Libanoncem Hady Habibem a hráčem z Estonska - Daniilem Glinkou.

Habib má letos dá se říci nejlepší sezónu v kariéře, dokázal totiž posbírat už 4 tituly. Za mě je to hráč na challengery, takže věřím, že se začně dost brzo prosazovat o úroveň výš. Už v juniorech dokázal držet krok s hráči, kteří jsou aktuálně na ATP Tour (Shapovalov, De Minaur atd.). Tohle je nicméně dobře dotovaný futures turnaj, kde mají hráči navíc hrazené ubytování. O motivaci by tak stále mělo být postaráno. Co hraje trošku proti nám, že se jedná o indoor, kde nemá Hady tolik odehráno. Jeho největší zbraň je nicméně servis a to tady potvrzuje, s Oberleitnerem ztracený jeden servis z 1 BP a nastříleno 21 es, v prvním kole pak 15 es a dvousetová výhra nad domácím Bertrandem. Los nebyl vůbec snadný.

Když už mluvíme o životních sezónách, tak tu má letos i Daniil Glinka. Ještě loni v červnu prohrával v 1. kolech futurů, letos už jeden titul z nedávné doby a následně semifinále. Formu tedy má, to se mu nemůže upřít, ale jeho výkonnost pořád ještě nevidím tak vysoko. Dnes to bude mít navíc šíleně těžké na příjmu. Servis by měl mít o něco horší, s Gueymardem i Deckersem ho tady vždy 2x prohrál. To by klidně mohlo stačit na to, aby dnešní zápas nezvládl.

Nic snadného to nebude, Glinka má formu a odehrál toho v hale o něco víc. Habib má nicméně stále lepší výsledky i potenciál a výborně tu podává. Kurz 1.72 na Hadyho vidím jako hodnotný.