Velez - Colon | 1.liga, Argentina Autor: VILO

25.11.2023 14:57
Fotbal
1.liga, Argentina
2023-11-25 22:00:00
2.89
3
X
TIPSPORT CZ/SK
Remiza

22.00, Argentina

Velez Sarsfield - Colon Santa Fe Tip X @ 2.89 2/5 Tipsport

Poslední zápas 2. fáze, oběma jde prakticky o totéž, oběma de facto postačí remíza proto, aby se ani jeden v celkovém průměru nemusel z první ligy pakovat. Colon sice ještě může pomýšlet na možné čtvrtfinále, kdy je dnes aktuálně na posledním postupovém, ale to by remíza stačit nemusela, protože o to poslední místo hrají ještě další 3 mančafty včetně Velezu. V obecné rovině ale toto případné čtvrtfinále je pro oba celkem složitý oříšek vzhledem k budoucímu vývoji. Oba se prakticky ještě před zápasem mohli domluvit, že pojedou na jistotu, ale tohle se v Argentině příliš neděje. Tedy každý půjde do toho, jen aby neprohrál.

Domácí útok je celkem bezzubý, sice moc neprohrávají, ale také dají poslední dobou jen max gol. Colon venku je na tom podobně, navíc dvě poslední zápasy venku prohrál. Dnes je s otazníkem brankář domácích Gaston Gomez, u hostů je to ještě horší, záložník Damian Batallini je mimo hru kvůli zranění. Záložník Cristian Vega a pravý obránce Eric Exequiel Meza nehráli pro zranění už proti Talleres a zřejmě nebudou ani dnes.

Takže suma sumárum: Hlavním cílem Velez Sarsfield je vyhnout se sestupu. K tomu budou potřebovat minimálně remízu. Na druhou stranu mají šanci postoupit do dalšího kola turnaje. Aby toho dosáhli, musí vyhrát a doufat, že Rosario, Banfield a Instituto de Cordoba nevyhrají. Tým prošel dva zápasy bez vítězství doma po velmi dobré sérii sedmi zápasů bez porážky. Colon stejně jako Velez Sarsfield bojuje o to, aby se vyhnul sestupu, ale také aby se kvalifikoval do dalšího kola aktuálního turnaje. Oba týmy mají stejné zájmy. Bude to hodně těžký zápas pro oba, takže remíza se přímo u takovýchto zápasů nabízí.