St. Gilloise-Antverpy | Belgický pohár Autor: Purple

9.5.2024 14:13
Fotbal
Belgický pohár
2024-05-09 15:30:00
1.91
2
1
TIPSPORT CZ/SK
1x2

V domácím poháru se může stát cokoliv, to je známá věc. A ve finále jakbysmet.

Ale závěrečný duel belgického poháru, který má výkop už v 15.30 v Bruselu (na stadionu, který se už nejmenuje Heysel, ale je to pořád on), by měl ovládnout favorizovaný tým Royal Union St. Gilloise. Nejen proto, že taky sídlí v hlavním městě (ale doma je samozřejmě na jiném hřišti).

RUSG v letošní sezoně dlouho šli po ligovém titulu. Bohužel pro ně jim nevyšel začátek finálové skupiny. Teď už se ale tým zase trochu srovnal a pořád je ve hře o zlato. Srovnal se hlavně díky tomu, že v elitní skupině dvakrát zničil právě dnešního soupeře. Antverpám dal doma 4:1 a venku 3:0. Kvalita je na straně RUSG. Klub může po strašně dlouhé době získat nějakou trofej. Pohár vyhrál naposledy v roce, kdy vypukla 1. světová válka, ligu ovládl v sezoně 1933/34. Od té doby nic. Určitě se o tom v kancelářích klubu mluví. St. Gilloise do toho rozhodně půjdou naplno, bez ohledu na  trvající solidní šance v lize. Tým je kompletní, sestava bude asi stejná jako naposledy v lize proti Anderlechtu.

Antverpy měly fantastickou minulou sezonu, vyhrály ligu i pohár. Teď je to ale slabší, sice hrají skupinu o titul, ale nedaří se, z posledních sedmi ligových zápasů šest porážek. Pohár je možnost, jak zachránit sezonu a Antverpští určitě budou dřít jako koně, aby trofej obhájili. Ale kvalita i forma je podle všeho na straně jejich soupeře. A možná i psychický blok kvůli dvěma nedávným debaklům s RUSG. Antverpy mají několik dlouhodobějších absencí, z těch poměrně čerstvých je neúčast zraněného pravého beka Batailleho, který kvůli zranění nehrál už poslední dva ligové zápasy.