Club Bruggy-RU St. Gilloise | 1. liga, Belgie Autor: Purple

13.5.2024 08:35
Fotbal
1. liga, Belgie
2024-05-13 20:30:00
1.81
3
+2,5 g
TIPSPORT CZ/SK
over/under

Ještě jednou belgický fotbal, tentokrát velice důležitý souboj ve skupině o titul. Club Bruggy ztrácí na vedoucí Anderlecht bod a má k dispozici tento zápas k dobru. Tým má výbornou formu, šest vítězných ligových zápasů v řadě a ve všech mimochodem over 2,5. K tomu postup do semifinále EKL, což je jistě slušný úspěch. Bruggy jsou velmi ofenzivní mužstvo a ani dnes se nedá očekávat, že by se k vítězství chtěly probránit. Ve skupině o titul mají ze sedmi zápasů skóre 18:4, v posledním domácím zápase zdolaly Genk 4:0 a předtím Anderlecht 3:0. Trenér nebude mít k dispozici levého beka Meijera, který má zraněné koleno. Hrával do té doby stabilně v základu.

St. Gilloise, o těch tady nedávno byla řeč. Jarní kolaps v lize si klub vynahradil vítězstvím v domácím poháru. Ale ani v lize ještě není vše ztraceno! V případě dnešního vítězství by se RUSG dorovnal s Bruggami a ztrácel by bod na Anderlecht. A pak se ještě budou hrát dvě kola. Takže všechno je otevřené. Znamená to, že remíza hostům, kteří by měli mít kompletní sestavu, nestačí. Před třemi týdny Bruggy na hřišti St. Gilloise vyhrály 2:1.

Dnešní zápas by navzdory důležitosti měl být – vzhledem k výše popsaným okolnostem – docela útočný a otevřený. Což je ostatně jedno z poznávacích znamení belgické ligy.