Zverev - Alcaraz | Rolland Garros muži Final Autor: Kubhajzl

8.6.2024 08:23
Tenis
Rolland Garros muži Final
2024-06-09 15:10:00
3.31
2
Zverev
TIPSPORT CZ/SK
vítěz zápasu

  vs.  

V obou single finále jdu do outsiderů - zatímco u Paolini je to čistě kvůli kurzu 11 který je na finále nesmysl ale tam by se spíš musel stát asi miracle tak tady mám důvru větší.

Carlito ano jasný favorit - už má 2 GS (USO a Wimblas) a jako nejmladšímu se mu podařilo se dostat do finále všech 4 GS. Pokud by zítra vyhrál tak už by mu chybělo jen AO ale tam si myslím že to bude mít nejtěžší.

Celkem tady prochází bez potíží ale myslím že kdyby Sinner neměl zdravotní trable tak tady ve finále nebyl a jeho výkon nebyl úplně optimální - vysoký standard ano ale zdálo se mi že tomu malinko chybělo.

Saša si to tady vydoloval ze země a má za sebou i nějaké 5-settery a zejména s Griekspoorem a Runem si musel hrábnout na dno a obracet to - prokázal však velkou mental strenght a vypdá to že ve svých 27 letech je ready na svůj první GS.

Ve finále 2020 na USO možná někdo pamatuje tak s Domem vedl 2-0 na sety a s brejkem v zádech a ještě to dokázal lostnout - jak on sám včera uvedl tak byl mladý kluk a ještě nebyl ready.

Ted ale ready je a zbývá mu ten posledmí peak.

Saša vyhrál Řím, na antuce vyhrál 12 zápasů v řadě a co hlavně - včera s Ruudem konečně překonal zdejší prokletí když 3 roky po sobě tu končil v SF ale včera to prolomil.

Tento turnaj je pro něj taková nemesis - s Rafikem si tu vážně zranil kotník a půl roku byl mimo a celkově si myslím že je to tu pro něj hodně symbolické.

To, že tu konečně postoupil do finále si myslím že ještě bude podpořeno včerejším rozhodnutím soudu v Německu který konstatoval že je nevinný i když v rámci mimosoudního vyrovnání musí zaplatit 200 tis EUR.

Ale pro něj je to výhra. A podle mě psychická úleva jako hrom.

Nesmí se ani zapomínat na to, že Saša jako jeden z mála umí na Carlita zahrát když s ním vede 5-4 a na GS dokonce 2-1 když ho porazil tady i na AO a prohrál s ním jen na USO.

Dokázal ho porazit i na TM a celkově na něj umí zahrát.

Saša má super servis a Carlito bude mít problém mu ho sebrat a celkově jeho agresivní hra podpořená skvělým servisem mu dlouhodobě moc nevoní.

Saša už dospěl, v hlavě to má srovnané a podle mě se tu kruh zítra uzavře.

Jak říká Rolland Garros - slavný francouzský letec 1) světové války po němž turnaj nese jméno - Victory belongs to the most tenacious - a to Saša je.

GL