3.8. 19:00, kvalifikace EL
Sparta - CZ Beograd @ CZ Beograd SBR @ Tipsport 3,4 @ 2/5
Jistě hodně diskutované utkání, a i já se vyjádřím. Nejdříve hosté. Tak ty moc neznám, odborník na balkánský fotbal tedy nejsem. Každopádně stačilo vidět minulý zápas. Žádná bída to není. Řekl bych typický fotbal z těchto zemí. A že je tam fotbal stále náboženství (32 816 diváků !).
Koho znám je každopádně Sparta. Je mi přes čtyřicet a řekl bych, že na Spartě vidíme standardní situaci. Příchod pompézních jmen (cena se neřeší). Co na tom, zda-li se hodí do týmu, co na tom jestli se stihnou sehrát, co na tom jakou mají formu, co na tom jak si k sobě sednou. Pravda, tentokrát je to v abnormálních rozměrech a rovnou i s trenérem (to je pravda novinka). Údajně deset cizinců z osmi zemí. Sehranost značně trpí, to je evidentní fakt. Co si ale také myslím, je napnutá atmosféra v kabině. Už sem někde četl, že se místním nelíbí platy zahraničních spoluhráčů. Tak, tak, český rybníček. Ve Spartě byla dobrá atmosféra dle mě tak naposledy za Novotnýho, Zdeňka Svobody a Siegla s Lokvencem. A propo Horst Siegel ! Už se do toho také stihl namontovat ostrým rozhovorem na centrum.cz. Ten si mj. povšiml, že jsou kritizováni jen Češi. Dále se dozvídáme, že trojnásobný navrátilec Kadlec prý neplní trenérovi pokyny, dle Horsta plní...jaj, tam to musí bejt zavařený na kyselo ! V tomhle stavu proti nadrážděnýmu soupeři ? To vidím zle.
Kurz velmi slušný i v zahraničním srovnání !