13.01.2017 14:30 // Valentin Granatkin Memorial // Moldavsko-Írán
Celý den čekám, až se u Tipsportu pohnout kurzy a srovnají se s ostatními sk a to konečně přišlo.
Moldavsko padlo 0-3 proti Zenitu a poté uhrálo remízu 0-0 se Slovinskem. Neříkám, že by ta remíza se Slovinskem byla zrovna zasloužená, ale zas je pravda, že nijak do velikých šancí je nepouštěli. A samotné Moldavsko mělo svoje šance a to některé takové, že jsem opravdu kroutil hlavou a nechápal, že něco takového jde vůbec nedat.
Moldavsko tento turnaj bere dost zodpovědně. Na rozdíl od jiných týmů, co tu nemají ideální nominace, nebo strávili přípravou jen pár dní, tak oni tu mají nějak tak to nejlepší a v přípravě na tento turnaj byli 2 týdny.
Moldavsko dokáže, zejména, dobře bránit a proti týmu jako je Írán, který není tak dobře organizovaný, jako třeba Zenit, by to platit mohlo. Navíc mají velice nebezpečné protiútoky a věřím, že z nich by mohli konečně udeřit.
Sám trenér prohlásil, že je s týmem spokojený. Má potenciál, jen se jim ho ještě nepodařilo odhalit a tak si říkám, kdy jindy ho ukázat, než v posledním utkání ve skupině, proti nejméně organizovánu týmu, jaký doposud potkali.
Další velikou předností je brankář. Ten zachytal skvěle hlavně proti Slovinsku. Na svůj věk je určitě dost zkušení, protože chytá už v lize mezi dospělými.
Co se týče stavby týmu, tak to jsou všechno nejstarší ročníky 99. Velikou část týmu tvoří hráči dvou týmu a to FC Sheriff Tiraspol a FC Zimbru Chisinau, což je určitě výhodou, protože se poměrně dobře znají.
Írán jsem tu už řešil dříve, když hrál proti Slovinsku. Tam uhrál remízu 1-1. Gól dali z penalty, pro mě ne úplně jasné, a jinak neukázali nic, krom jedné nebezpečné střely. Jejich hra je taková strašně divoká, za co může zřejmě velice mladý věk hráčů. Hrají hodně tvrdě, často faulují a ty jejich skluzy vypadají chvílemi fakt nebezpečně. Další specifický faktor jejich hry, který jsem okoukal v zápase proti Slovinsku, jsou stálé nákopy na náhodu s nadějí, že ho někdo doběhne a povede se mu udělat nějaký rozruch. O nějaké kombinaci tu nemůže být řeč, ta v zápase se Slovinskem absolutně nebyla.
Po tomto utkání byl trenér tázán, opět, na to, že jeho tým postupem času hodně odpadal. Oni měli totiž stejný problém už v prvním utkání proti Zenitu, kde to sváděl na přesun. Ale zápas se Slovinci ukázal, že on ten problém možná bude jinde.
Jinak jak jsem již psal, v týmu je 8 hráčů, co se narodili v letech 2001-2002 a jelikož je chtějí připravit na blížící se mistrovství, tak dostávají docela dost prostoru.
Co bych řekl závěrem. Sázkovky to vidí docela jasně, ale já očekávám souboj těch dvou nejhorších týmů a ne příliš koukavý fotbal, kde může vyhrát jeden, nebo druhý tým a šance na to mají naprosto stejné. Ani jeden tým se tu nepředvedl natolik, aby kurzy byly nastaveny tak, jak aktuálně jsou.
Tip: Moldavsko (SBR) za kurz 3.64 (Tipsport) 1/5