CF Belenenses - FC Paços de Ferreira
Portugalsko, Liga NOS, 14.kolo, 10.12.2017 v 19.00 CET
Tady jdu do zápasu, kde kurs neodpovídá mému přesvědčení.
Domácí trenér Domingos Paciência pomalu zvedá kvalitu svého týmu a je to vidět hlavně v domácích zápasech. Aktuálně je tento lisabonský celek v tabulce na 10tém místě s bilancí 5-1-7 a se skóre 13:17. Což není nic moc, ale doma to mají 4-1-1 a 8:3, což jejich zmíněnou domácí pohodu potvrzuje. Ta domácí remíza byla v srpnu ve 4.kole se Setúbalem (16.) 1:1 a porážka v prozatím posledním zápase, v listopadu ve 12.kole s Chaves (12.) 0:1. Tahle porážka s Chaves působí hodně motivačně a trenér Paciência na tiskovce fakt působil hodně odhodlaně. V posledním domácím zápase kalendářního roku 2017 se chtějí s diváky rozloučit tak, jak je jejich domácím zvykem – tedy výhrou no a chtějí zakončit rok 2017 v první polovině 18ti členné tabulky. Tedy nejhůře na 9tém místě – k čemuž potřebují dnešní výhru. Navíc – mimo je pouze gabonský reprezentační defenzivní záložník, 27ti letý Merlin Tandjigora (8/1). Ovšem – ten odehrál prvních 8 kol, pak se proti Vitórii Guimarães zranil a od začátku října je mimo. Trenér Paciência má bez něj tedy odehráno už 5 kol a není to pro něj nová situace. Jinak má všechny hráče k dispozici…
Paços Ferreira jsou aktuálně v tabulce na 14tém místě s bilancí 3-3-7 a se skóre 14:26. Těch 26 inkasovaných gólů je po posledních tragédech z Estorilu druhé nejhorší číslo z celé ligy… Na hřištích soupeřů jsou společně se Setúbalem také nejhorší z celé ligy a mají to 0-1-6 se skóre 6:20. Ze sedmi venkovních zápasů tedy získali jediný bodík. A to na začátku září, v 5.kole v zápasu na Tondele (11.) 2:2. Od té doby ale v lize venku odehráli 4 zápasy, všechny prohráli a to s celkovým skóre 3:15. Posledních 5 ligových zápasů celkem mají 1-0-4 se skóre 5:15. Ta jediná výhra byla doma v 10.kole na konci října, a byla nad posledním Estorilem 1:0 (když už v 5.minutě si nešťastně dal vlastňáka hostující Abner a od té doby se Paços Ferreira jen bránili – ale ubránili). Takže statisticky tam výhru mají, ale nad kým a jak dosažena - to už je jiná věc... Aktuálně jsou tedy svěřenci trenéra Petita herně opravdu dole. Dnes bude chybět dlouhodobě zraněný 27ti letý levý bek Filipe Ferreira (3/0), který je sice jasný člen základu, ale mimo je už od srpna. Jenže dnes bude chybět i 26ti letý brazilský defenzivní záložník Mateus da Silva (8/0). Ten je sice už zdráv a od konce září odehrál všechny zápasy, ale v posledním kole v Braze se nechal vyloučit a tak má dnes stopku. To je hodně velké oslabení, protože v Paços Ferreira, kteří (jak jsem několikrát zdůraznil) hrají opravdu špatně, je Mateus hráčem o nějaký ten level nad ostatními a je jednoznačně nejlepším hráčem mužstva…
Aktuální tragická forma hostů, dlouhodobě jejich nezdary na hřištích soupeřů, motivace domácích (jak před domácím publikem, tak ta tabulková) a zásadní absence u hostů. To vše jsou pro mne aspekty, které jasně favorizují domácí. Pro mne je to zápas 58%-31%-11%, fair mám tedy na @1,72.
Takže
výhra domácích s důvěrou 6/10, v kursu @2,05 vsazeno u Fortuny
Všem GL!
*8*