Zápas Birmingham City FC – West Bromwich Albion FC
Tip: WBA
Kurz: 2,21
Sázkova: Tipsport
Stake: 5/10
Soutěž: League Champinship
Kdy a kde: 14.9. 2018 v 20:45 St. Andrew´s (30,016)
Tak a po 14ti dnech je tady tradiční páteční předehrávka druhé nejvyšší Anglické soutěže…
Birmingham – Tak loni opět záchrana v poslední možný moment a nutno říci, že ani letos to nebude asi jiné. Klub má sice zahraničního vlastníka, ale do klubu zase nejde tolik peněz než kolik by bylo potřeba. Posily téměř žádné, tedy jen Pedersen a Gardner, jenže to jsou spíš hráči kteří seděli lavičky ve svých týmech. Teda pardon Pedersen hrál, jenže druhou německou, ale ta oproti druhé anglické je dosti špatná. A to že to bude těžká sezóna je vidět už na jejím startu. Je šest kol za námi a Birmingham ještě nevyhrál. Sice prohrál jen dvakrát. A to ve druhém kole v Middlesbrough (1:0) a tři kola zpět v Boltonu (1:0) zbytek je remíz. Jenže ty remízy jsou s týmy, které jsou buď slabší nebo je nezastihl začátek sezóny ve formě. Třeba Swansea. Když jsem se tak probíral statistikami těch zápasů tak jen v Nottinghamu (2:2) byl Birmingham rovnocenný partnerem, jinak byl vždy horší.
WBA – to je jiná kategorie. Pro mě stále superfavorit soutěže, a i když tým prošel obměnou na druhou anglickou ligu je to hodně nadstandartní tým. Odešli ti hráči, kteří prostě do druhé ligy nechtěli a byl o ně zájem, tedy Nacer Chadli, James McClean, Johny Evans a Ben Foster. Přičtu k tomu výměnu hostování mezi WBA a Newcastlem Rondon do Newcastlu a Gayle do WBA. Napíšu to takhle, útočná síla WBA je neskutečná, obrana tak dobrá podle mě není, ale útok to je válec. Když pominu prohru v prvním kole s Boltonem, který z minima vytěžil tři body. Druhá prohra přišla v posledním vystoupení venku na hřišti Middlesbrough gólem v nastaveném čase 1:0. WBA nebyl venku zatím moc úspěšný, remíza v Nottinghamu, jenže to je doma velmi silný tým a výhra v Norwichi v krásném zápase 4:3.
Proč vsadit:
Tady je to jednoduché. WBA je prostě o třídu někde jinde a kvalitou kádru přesahuje domácí opravdu o hodně. Domácí budou hrát tak jak celou sezónu hodně zezadu. A leckterý tým na tom pohořel. Jenže kvalita hostů v útoku je nesmírná a měla by si se „zdí“ domácích poradit. Osobně si myslím že WBA vyhraje i vyšším rozdíle, a tak se dá zkusit zahrát i WBA -1,0 za krásný kurz..
GL FULHAM