Zápas: Stoke FC – Wolverhampton Wanderers FC
Tip: 2
Kurz: 2,46
Sázkova: Tipsport
Stake: 4/10
Soutěž: Friendly match – pre-session
Kdy a kde: 25.7.2018 v 20:45
Zápas dvou týmů, z nichž domácí sestoupili a hosteé postoupili.
Stoke – po dlouhých letech doplatili na impotenci útočníků a na to že jsou spíš obranný tým. Dokonce ani nefungovalo domácí prostředí. Na Stoke se všem týmům moc dobře nehrálo.
A jak už to tak bývá po sestupu začal exodus tahounů týmu a hvězd, odešli Shaquiri, Sobhi, Muniesa, Glenn Johnson, Jesé, Ireland, Stafylidis a brankář Grant. Což je velká část základní sestavy. Hlavně Shaquiri, Jesé a Stafylidis budou citelné oslabení. Pravda na kraje zálohy přišli Ince a James McClean ale… Ta síla už tam není. Pak došli i jiní hráči, jenže ti tak kvalitní opravdu nejsou. Největší investicí je koupě Afobeho právě z Wolves (ve Stoke loni hostoval) za 22mil liber.
Wolves – pro mě docela černý kůň budoucí sezóny PL. Po strmém pádu až do třetí ligy a následném odkupu bohatými investory prolétl League One a suverénně prošel druhou ligou kde prohrál jen 7 zápasů. Tým už loni měl svoji sílu, kterou ještě vyšperkoval příchody Ruie Patricia do branky. Pak spíš uplatňovali obce na hráče co v týmu hráli loni a hodili by se jim. Myslím si že kvalitu ten tým má velkou a ještě navíc bude hrát skoro v nezměněné sestavě.
Proč vsadit – kvalita je jasně na straně hostů, kde podle mě bude i sehranost. Stoke oslabilo a to výrazně a zabudovat nové hráče zvláště pak klíčové krajní záložníky bude ještě nějakou dobu trvat. Stoke navíc hraje mizerně, když dostali od druholigového německého Hamburgu (2:1), druholigové Bochumi 2:0 a dokonce i od třetiligového Meppenu 1:0. Tady je vidět že ta impotence stále trvá a ani obrana nestojí na pevných nohách a nespraví to ani výhra 3:0 nad slaboučkým Walsallem. Wolves teda taky zrovna nezáří, ale vyhráli Uhren Cup když porazili Basile 2:1 a ve finále YBB dokonce 4:0. Myslím že i remíza s Ajaxem (1:1) má svoji váhu. Další dva výsledky skončili 0:0 v pořadí Bochum a Betis.
Podle mě je to zajímavá sázka v zajímavém kuru…
GL FULHAM