Zápas: Aston Villa FC – Reading FC
Tip: Aston Villa AH -1,0
Kurz: 2,04
Sázkova: Tipsport
Stake: 5/10
Soutěž: League Championship
Kdy a kde: 25.8. 2018 v 16:00 at Villa Park (42,553)
Aston Villa – Není to tak dlouho co jsem ji tady rozebíral. A proto to jen zkopíruji a něco málo přidám. Tým, který v posledním ligovém ročníku League Championship skončil na čtvrtém místě a ve finále play off o Premier League prohrál 1:0 s Fulhamem, a tak se postup zase o rok oddálil. Už je to třetí rok co se marně Villans snaží o postup, tady je jasně vidět jak je druhá liga prostě těžká. Uvidíme jak letos. Tým je docela pohromadě, z kádru zmizel akorát Amavi do Marseille a Golini do Atalanty, ale na ty uplatnily tyhle týmy opci už ani loni ve Ville nebyli. Naopak přišli McGinn z Hibernians (jsem na něj docela zvědavej ve Skotsku se jevil hodně dobře) a do branky za Golliniho Nyland z Ingolstadtu. Jinak je tým pohromadě. To že to s postupem myslí v Birminghamu vážně se projevuje i na výsledcích. Výhra v Hullu po super výkonu, otočka s Wiganem, kde ale hrála Villa velmi dobře a jen nemohoucností střelců nevyhrála lehce a v posledním zápase po chabém výkonu remíza na Ipswichi. V posledním zápase doma s Brentfordem vydřeli remízu 2:2 (středa) brankou v 96 minutě. I když vydřeli. 60 minut hosty drtili a nebojím se použít tenhle výraz. Brentford se dostal jednou za půlku a dal branku. Pak podruhé a dal druhou (82 minuta) v tu chvíli byla Villa v útlumu, ale dokázala aspoň vyrovnat.
Reading – tady se bude bojovat o holé přežití. V klubu není moc peněz a kvalita kádru tomu odpovídá. No a start letošní sezóny naznačuje, že bude dlouhá a hodně náročná. Ze čtyř zápasů tři prohry a jedna remíza, to v posledním zápase na Blackburnu, ty prhry postupně doma s Derby 1:2, na Nottinghamu 0:1 a doma s Boltonem 0:1. Je ale potřeba říct, že v každém zápase byli hosté bezzubí a hlavně pod tlakem a horší. A co si budeme nalhávat, že by tohle byly top týmy? Nějaké měřítka snad snese Derby a Nottingham. A to ještě prvně jmenovaní už zdaleka nejsou tak silní. Posily, no tak nějaké měřítko snese snad jen Sam Baldock, který přišel z Brightonu, kde si ale moc nekopl. Docela zajímavá posila přišla z Coventry a to McMulty a jen tak prozajímavost, zadarmo přišel ze Sunderlandu veterán John O´Shea. Jinak jde spíš o hráče kteří jsou v pořadí tak třetí na svůj post. Neodešel nikdo kdo by stál za zmínku.
Proč vsadit:
Aston Villa by měla vyhrát a podle mě i větším rozdílem, klidně i tří branek. Podle mě by mohl projít i HCS -2,5. Reading je jeden z kandidátů na sestup, už loni se zachránil tak tak a start do sezóny jim nevyšel. Naopak Villans odstartovali dobře a co jsem ve středu viděl ta kvalita je obrovská. Stačí jen proměňovat šance. Reading bude zalezlý na své půlce, ale obrana opravdu dělá až školácké chyby a není to nesehraností. A o útoku se snad nedá ani mluvit, myslím že Villa branku prostě nedostane. AH -1,0 se mi zdá v docela zajímavém kurzu jako slušná alternativa.
GL FULHAM