18:00 Maďarsko 1. / Díosgyor - Videoton
Tip : Ázijský hcp Videoton 0.0, -0.5 @ 2,00 (Bet 365)
Vklad : 4/5
Pre slabších, vysvetlenie tipu :
- Ak sa zápas skončí výhrou Diósgyoru - tip je prehrávajúci.
- Ak sa zápas skončí remízou - polovica vkladu sa vráti, polovica vkladu je prehrávajúca, čiže pri vklade 1 euro by stávková vrátila 0,5 euro.
- Ak sa zápas skončí výhrou Videotonu - tip je vyhrávajúci v kurze 2,00.
K zápasu :
O týchto tímoch som už písal viac krát. Diósgyor nemá vlastný štadión, na papieri sú vedení ako domáci tím, ale v skutočnosti hrajú zápas v Debrecene ! Čiže neutrálna pôda, do tohto zápasu idú po sérii 3 porážok, čo nie je nič príjemné. Najprv prehrali proti Debrecenu, v Debrecene, tam kde odohrajú zápas aj dnes 1:3, potom prehrali v Debrecene v "domácom" zápase s Paksom 2:4 a v poslednom zápase prehrali s Ferencvárosom vonku 0:2, kde síce bolo DVTK celý zápas lepším a futbalovejším tímom a fakt ten Ferencváros herne prehrávali. Po nevyužitých príležitostiach nakoniec zostali 3 body v Budapesti.
Síce sa možno bude zdať že protirečím môjmu tipu, ale pravdou je, že Diósgyor hrá za posledné roky asi teraz pod trénerom Bódogom najkrajší futbal - silový, behavý, ihneď z úvodu začnú vysoko napádať súpera a väčšinou to robí súperom problémy, avšak ak nedajú rýchlo gól, ten nátlakový futbal pominie a postupne preberá iniciatívu súper.
Očakávam však podobný zápas ako minulý týždeň proti Ferencvárosu. Očakávam že DVTK dnes neodohrá zlý zápas, ale opäť rozhodne profesionalita, resp. skúsenosti tímu, ktoré si dovolím povedať absentujú, resp. je v tomto smere na tom podstatne lepšie práve Videoton. DVTK ide maká, behá, nadrie sa a potom 1-2 dobre a kvalitne zahrané útoky súpera a už doháňajú stratu.
Diósgyor dlhodobo nie je ten tím, ktorý by vyrábal nejaké prekvapenia a TOP tímy ako Ferencváros, Videoton, Debrecen - poráža výnimočne, ba dovolil by som si povedať, že nikdy ! Veľkú slabinu vidím v Diósgyori ešte na poste brankára a v tomto zápase to opäť môže byť rozhodujúce. Chýbajúci hráči nie sú - v minulom kole sa zranil stopér Karan a musel zísť z ihriska, ale neviem v akom stave bude dnes, ale to je aj jedno, buď nastúpi on, alebo na jeho mieste Kocsis - čo je kus za kus, kvalitou, štýlom všetkým čiže vedu by som z toho nerobil.
Videoton - majú 2 bodový náskok na čele ligy, síce naposledy nevyhrali "doma" (tiež hrávajú dočasne svoje domáce zápasy na štadióne Puskás Akadémie) proti Honvédu a zápas sa skončil 1:1. Pred tým prehrali pre mňa nepochopiteľne proti Vasasu 1:3 vonku. Ale ako som spomínal aj viac krát, pre mňa je kvalita Videotonu nad úroveň Maďarskej ligy a ja osobne si neviem predstaviť, že by sa túto sezónu nemali stať majstrami. Okrem toho po tomto kole príde na rad reprezentačná prestávka a Videoton by rád zostal na vedúcej pozícii.
Videoton bude mať v dnešnom zápase 1 vážnejšiu absenciu. Kvôli karetnému trestu nemôže nastúpiť Danko Lazovič (6 gólový - najlepší strelec Videotonu). Lenže tá ofenzívna sila Videotonu je tak veľká, že ja osobne ani toto nedokážem zohľadniť ako veľkú absenciu, aj keď to tak vyzerá a asi aj je. Lenže v útoku sa miesto dvojice Lazovic - Scepovic predstaví zrejme Henty - Scepovic a ja osobne som presvedčený že Henty bude robiť dosť veľké problémy obrane Diósgyoru.
Ak porovnáme nejaké posledné výslekdy týchto dvoch tímov.
- Pred týždňom prehralo DVTK na ihrisku Ferencvárosu 0:2. 3 kolá spätne porazil Videoton doma Ferencváros 3:1.
- Kolo pred tým prehralo DVTK doma s Paksom 2:4. 4 kolá spätne porazil Videoton Paks vonku 4:1.
Minulý týždeň odohralo DVTK zápas na ihrisku Ferencvárosu (Videoton je lepším tímom ako Fradi o čom svedčí aj ich posledný vzájomný zápas, 3:1 pre Videoton ale aj celkový herný prejav a účinkovanie v lige)
Ferencváros v zápase proti DVTK bol favorit v kurzoch pri 1,40.
Videoton je lepší tím a síce áno v tom zápase mal Ferencváros výhodu domáceho prostredia, ale je to až tak veľká výhoda aby teraz ponúkali kurzy na výhru Videotonu pri 2,25 ?
Ak by sa zápas odohral na ihrisku Puskás Akadémie, na inej neutrálnej pôde na ktorých však hráva Videoton svoje domáce zápasy tak dám krk na to, že kurzy na výhru Videotonu by boli niekde pri 1,35. Teraz sa ten zápas odohrá síce v Debrecene, čiže na neutrálnej pôde kde však hráva svoje domáce zápasy Diósgyor, čiže si vychutnávajú miernu psychickú výhodu a kurz na výhru Videotonu je pri 2,25 ? - nonsens.
Fair kurz na výhru DVTK je 1,80. A preto ja osobne v kurze 2,00 na ázij. hcp 0.0, -0,5 Videoton vidím dosť veľkú hodnotu a preto to hrám pri vklade 4/5. Ak sa zápas skončí remízou 2 jednotky stratu oželiem a prijmem. Neviem si predstaviť, že by som mal pri tomto tipe stratiť 4 jednotky - *5* , kto nevie čítať medzi riadkami, tak preložím : Neviem si predstaviť, že v tomto zápase by DVTK dokázalo zvíťaziť, to by bolo z môjho pohľadu veľké prekvapenie a rozhodne väčšie ako tomu nasvedčujú kurzy. GL *4*