Rakousko - Srbsko
Kvalda na MS 2018, sk.D, 06.10.2017 ve 20.45 CET
Velice stručně - Srbsku stačí z posledních dvou zápasů jediný bod k zajištění prvního místa ve skupině a k jistému postupu na MS. Nevěřím, že to nechají na poslední zápas (doma s Gruzií), protože trenér Slavoljub Muslin by s nima pak mohl pěkně zatočit, co se týče nominace na MS. Absence žádné zásadní, v hledišti minimálně 10 tisíc Srbů a motivace jak bejk...
Proti nim Rakousko. Těm se kvalda nepovedla a už jsou bez šance. K tomu to, co se v rakouským fotbalu děje. Už 15.září bylo ohlášeno, že po této kvaldě bude propuštět trenér Koller. Pravděpodobně půjde i sportovní ředitel ÖFB (Rakouského fotbalového svazu) Willi Ruttensteiner, který Kollera k repre přivedl a je jeho blízký přítel. Přitom pod Kollerem Rakušani úspěchy měli a hráli dobře. A Ruttensteiner je zodpovědný za úspěchy mládežnických repre v poslední době i za historický úspěch žen na uplynulém ME (Rakušanky vypadly nešťastně v semifinále až na penalty s Dánkama a vrátily se s bronzem). Je to tedy jen sprostý odtřel, není to odvolávání neúspěšných. To zametení fakt není fér.. A přišlo to takovým způsobem, že hráči (nejhlasitější byl Marc Janko) se postavili za trenéra a šli hodně ostrýma slovama proti svazu. Fakt hustý. Pak přišla další reakce - 4 klíčoví hráči základu Rakouska (David Alaba, Martin Harnik,, Martin Hinteregger a Marcel Sabitzer) se ze zdravotních důvodů omluvili. Všichni 4 hráli o víkendu v klubech a byli OK. V Rakousku jejich zdravotním problémům nikdo nevěří a bere se to jako revolta vůči svazu. Místo nich byli povoláni Valentino Lazaro, Philipp Schobesberger, Christoph Knasmüllner a Florian Klein. Přičemž kromě Kleina jsou to tři debutanti. Kromě nich jsou skutečně zranění ještě i Sebastian Prödl, Alexander Schöpf a Zlatko Junuzovic, což jsou další tři hráči, kteří by za normálních okolností byli v základu... Problém s nachlazením měl i Marko Arnautovic, který netrénoval a teprve dnes, den před zápasem, vyběhl na trávník. Jen připomenu, Arnautovic z West Hamu je aktuálně nejlepším (a za 15 miliónů € nejdražším) Rakušanem.No - a ten dnešní trénink byl posledním tréninkem trenéra Kollera v Rakousku (ráno letí repre do Kišiněva k poslednímu zápasu skupiny). A na ten trénink přišlo několik tisíc fanoušků jen kvůli němu, vyjadřovali mu podporu a skandovali proti fotbalovýmu svazu... Takže když to shrnu - domácí fanoušci budou proti svému vedení, což můžou klidně i nahlas, protože v tomto zápase jim fakt o nic nejde. A navíc ten mrak absencí (ať už z jakéhokoliv důvodu), ten je neskutečnej...
Pro mne hosté jasný favorit. Jsem přesvědčen, že nebudou nic nechávat na poslední zápas a ani tady nebudou hrát jen na plichtu... To není styl trenéra Muslina... Já tady v hostech vidím favority, které bych hrál i za @1,80. Ty kursy jdou celkem dost dolů, ale furt jsou pro mne nad value hranicí. Do zítřka půjdou asi dolů ještě víc. I když se mi povedlo chytit ještě lepší kursy než jsou teď, tak pořád je to dost hratelné a doporučuji to.
Takže
výhra hostů s důvěrou 5/10, v kursu @2,08 má aktuálně např. Fortuna
Všem GL!
*8*