Red Ice – EVZ Academy
20.9.2016 – 19.45
Zítra nebudu,tak vam to tady davam vyjimecne jiz dnes. A zase Red Ice. V sobotu domácí nezklamali a doma porazili Thurgau celkem bez větších problémů 4:2. Po třech kolech tedy na svém kontě mají 5 bodů se skorem 8:6. O sestavě domácích se již znovu zmiňovat nebudu,celkem detailně jsem ji popsal v minulé analýze. Jen ve zkratce. Je to tedy jiný mančaft než loni, do týmu přišla kvalita,ale abyste si nemysleli, na čelo tabulky to není a nebude. Tam jsou aspiranti úplně jiní. Letos se NLB rozrostla na 12 účastníků,pokud nikdo během sezony nezkrachuje,tak to rozhodně oživení je. Je rozdíl hrát soutěž o 9 a nebo 12 účastnících. EVZ Academy. Nově utvořený mančaft, který se skládá převážně z juniorů a hráčů kolem 19-20let. Výjimkou je snad jen 29 letý slovák Richard Rapac(loni za Poprad 15+19), 24letý francouz Anthony Rech(loni za Gap 8+14) a 22letý Fabio Kley. Obrana hodně mladá,tam zkušenost není téměř vůbec žádná. K tomu dva mladí golmáni. Příprava se EVZ celkem povedla,na to,že mají úplně nový mančaft tak dokázali porazit Thurgau,Freiburg. V lize jsou na tom po 4 odehraných zápasech překvapivě hodně dobře. Se ziskem 7 bodů jsou na pátém místě. I když..V prvních třech kolech měli papírově slabší soupeře. Vyhráli 3:2n v Biasce,doma porazili GCK Lions 3:2 a 3:4n vyhráli ve Winterthuru. Nicméně v sobotu doma podlehli vysoko 0:6 Chaux-de-fonds. Tento zápas jsem měl taky v hledáčku a nakonec si trošku vyčítám,že jsem do toho zápasu nešel. Prostě holt jsem maximalista… EVZ prostě budou padat dolů,budou patřit na spodek tabulky. Si nemyslím,že by měli bojovat o play off. Někde kolem 10.místa je jejich pozice. Red Ice jedou v dalším kole na led Ajoie, EVZ má doma Olten. Vzájemné zápasy samozřejmě nejsou. Trošku naivně jsem si myslel,že by jsme se mohli dočkat kurzu někde kolem 1.8. Možná kdyby Red Ice doma zaváhalo s Thurgau a nebo EVZ doma bralo nějaký bod proti Chaux. Byl by to samozřejmě nesmysl, ale tajně jsem v tom doufal. Teď už nám kurzy rapidně popadaly,ono se taky není čemu divit. EVZ jede na Red Ice jenž jsou povzbuzeni domácí výhrou nad Thurgau. Naopak EVZ dostalo doma výprask od Chaux. Pokud byli hosté lehce před tímto zápasem na koni,tak dnes už po tak vysoké domácí prohře určitě nejsou. Favorit naprosto jasný a tím je domácí mančaft. Hosty z EVZ doma přejedou vyšším brankovým rozdílem, takže by se eventuelně mohl hrát i hcp na domácí. Očekávám pohodovou výhru domácích. Fair na jedničku 1.35.
Tip, výhra Red Ice po 60.minutách,kurz bet 365- 1.57 3/5