NIZNEKAMSK – CHABAROVSK
Domaci +2.5 (1.94 tipac) 3/5
D. Sexton +0.5 bodu (1,72 marathon) 3/5
Tak krasny kurz na pocet golov domacich som proti Chabarovsku dlho nevidel, tak podme na to. Niznekamsk zacal tuto sezonu trosku roztrzito, ked po 8 zapasoch ma len jedno vitazstvo po 60 minutach, 3 po predlzeni. Sezonu zacali tripom celkom dobre, ked vykradli kazan po predlzeni, 3 body brali v Cerepovci, v Moskve s CSKA a v Petrohrade podla ocakavania bez bodov a este prehra s Ladou Togliaty, ale na nich celkovo nevedia zahrat. Potom sa presunuli domov kde porazili po predlzeni Zahreb a Vitaz Podolsk, naposledy vsak prisiel iny kaliber a Dinamo Moskva vyhralo 3:1, treba vsak podotknut, ze domace zapasy boli dobre, vsetkych troch superov prestrielali ked vyslali postupne 37, 40 a 38 striel, co znamena, ze doma sa snazia hrat predsalen utocnejsie. Dnes privitaju Chabarovsk ktory v predchadzajucich dvoch zapasoch inkasoval len raz, co hlavne zapas v Novgorode som nepochopil, kedze hostia nedisponuju takou kvalitou aby dokazali vyhravat na 0. Muzstvo sa bezne a hlavne vonku prezentuje chaotickou hrou v obrane, brankari casto krat zmatkuju a utok je hra na nahodu. Dnes to bude pre nich uz 5 zapas vonku za posl. 9 dni, a neverim, ze po treti krat dokazu eliminovat utok supera, zvlast Niznekamsku, ktory hra doma naozaj velmi ofenzivne aj ked efektivita casto krat nieje na takej urovni akoby chceli, no dnes si myslim, ze sa chytia a pripisu si dalsie 3bodove vitazstvo, pricom sa aspon 3 krat presadia. Nik dolezity by domacim chybat nemal, u hosti som to nezistoval, lebo ti podla mna ani v plnej sile nebudu mat moc sanci. Vo vzajomnych zapasoch jasne dominuje Niznekamsk a nic na tom nezmeni ani dnesny zapas. Ako doplnkovy bet si dam, ze bude bodovat jeden z naj utocnikov domacich Dan Sexton, ktory hra v prvom produktivnom utoku so severanmi Gyngem a Salinenom, hraju presilovky a aj vdaka tomu ma Dan na konte zatial 8 bodov (3+5) po 8 zapasoch. Dnes sa bodovo presadi opat.