BUFFALO - MONTREAL
Buffalo by malo byť trochu respect teamom, ale na to aby reálne pomýšľaľo na play off, tak na to potrebuje mať hráčov fit, a zohratý talent, a to bude minimálne ešte tak 2 roky. Šable majú reálne dve silné päťky, ale je tu ale, a to zranenia Kyle Okposo a Jack Eichel. Problémy mal aj Ryan O Reilly, ale ten by mal hrať a vytvoriť centra v prvom utoku, kde bude hrať Evander Kane a Sam Reinhart. Druhý utok bude Ennis - Larsson - Foligno. V podstate je to teda na prvom utoku a treba tak čakať na doliečenie dvojice Okposo, Eichel. Obranu bude ťahať hlavne Rasmus Ristolainen, 21 ročný fín, ktorý svojou super sezonou si zabezpečil nový kontrakt. Obrannu dvojicu by s nim mal tvoriť McCabe. Chytať by mal Robin Lehner, ktorý minulý rok bol dvojkou Chadovi Johnsonovi, ktorý podpísal Calgary. Lehner mal 21 zápasov 2,47gaa, 92,4% a 1 SHO.
Montreal v prvom rade opustil P.K. Subban v trade s Nashvillom, kde získal top ďaľšieho top obráncu, ktorý je už síce za vrcholom svojej kariery, ale aj patrí k najlepším v lige Shea Weber. Shea by mal byť v prvej obrane s Nathanom Beaulieu, ktorý zažiaril v preseason, ale Canadiens tým, ma aj zdravého Andreia Markova, ďaľší top obráncu v druhej formácii, ten tam bude s Greg Pateryn. Nevýhodou je, že sa zranil Jeff Petry, ktorý by vystužil obranu Canadiens do pevnej skaly. Opäť prvé dva utoky bude jasnými ťahuňmi ofenzívy, prvá trojka je jasná Pacioretty - Galchenyuk - Gallagher. Pacioretty, aj Galchenyuk zaznamenali 30 golov v minulej sezone. Gallagher 19. Druhý utok by mal byť Lehkonen - Plekanec - Radulov. Radulov sa vracia do NHL po anabaze v KHL, spolu s Plekancom by mali vytvoriť udernu dvojicu. Brankárom je miesto zranenj jednoty Price, AI Montoya, ktorý prišiel z Floridy, kde bol dvojkou za Luongom. Mal priemer 2.18 gaa, 91.9% hral 22zápasov 12 vyhral.
Môj názor je, že Buffalo aj tým, že im chýba dvojica ofenzívnych hráčov, má horší utok ako Montreal, obdobne si myslím, že ten rozdiel hlavne v obrane je ešte väčší. Určite obrana Montrealu je ofenzívnejšia. Brankári je v podstate v rovine.
BUFFALO - MONTREAL, MTL vyhrá 1,74 BET365, to ja aj s OT. Buffalo vsieti menej ako 2,5g.