KsV 1919 - FC Blau Weiß Linz
Rakousko, Sky Go Erste Liga, 17.kolo, 04.11.2016 v 18.30 CET
V minulém kole jsem šel proti Kapfenbergu a dnes jim také na výhru nevěřím. I když - v minulém kole byla jedním z hlavních důvodů jít proti nim absence stopera Nemanji Lukic-Pesice (15/0) a špílmachra Davida Sencara (15/1). Ti by se dnes ale do sestavy měli vrátit. Jenže jsou tu pro dnešek jiné dvě absence. V minulém kole si poranil koleno (a vypadá to, že na dlouhou dobu) 24ti letý ofenzivní Patrick Schagerl (15/1). Je to super hráč pro finální přihrávky. V loňské sezóně byl základním kamenem v St.Pöltenu (měl to tam 31/4) a pomohl jim vykopat postup do nejvyšší soutěže. V létě si vydupal přestup domů a hned se stal klíčovým hráčem Kapfenbergu. Z prozatím vstřelených 22ti gólů Kapfenbergu se Schagerl podílel na devíti a finální přihrávku má u šesti. To jsou vynikající čísla a tento hráč bude rozhodně svému týmu chybět. Stejně tak důležitou absencí bude 23ti letý stoper Stefan Meusburger (15/0), který viděl v Linzi červenou, tak má dnes logicky stopku. Takže - oproti Linzi se jeden stoper základu a jeden důležitý záložník do sestavy vrací, ale druhý stoper základu a jiný důležitý záložník ze sestavy vypadávají. Osobně jsem jedním z lidí, kteří jsou vysokou pozicí Kapfenbergu v tabulce (aktuálně 4.místo) hodně překvapeni a myslím si, že tam moc dlouho nevydrží. Tak uvidíme co předvedou dnes, opět s celkem velkými absencemi...
BW Linz jsou stále na posledním místě tabulky. Nicméně - po změně trenéra už odehráli v lize 4 zápasy a ještě neprohráli! Novým trenérem v Linzi je 49ti letý Klaus Schmidt, který v Kapfenbergu před třemi lety působil. Navíc Kapfenberg zná asi nejlépe ze všech týmů této ligy, protože sám bydlí jen 10 kilometrů od tohoto města a v době bez angažmá nechyběl na žádném domácím zápase Kapfenbergu. Pod jeho vedením tým BW Linz evidentně roste, získávají na jistotě a hlavně na sebedůvěře. Když si tedy vezmeme ty čtyři zápasy pod trenérem Schmidtem, tak to byla domácí výhra nad SV Horn 1:0, potom remíza v Lustenau s Austrií 0:0, pak opět 0:0 doma s FAC Wien a v posledním kole cenná remíza v Innsbrucku s Wackerem 1:1. Tady BW Linz neudržel vedení a inkasoval jediný gól z těchto posledních čtyř zápasů. Ten gól byl navíc hodně smolný, když po prudkém centru ze strany do malýho vápna jeden ze stoperů zakopl, balón se dostal k Simonu Pirklovi, který ho ze tří metrů doklepl. Každopádně - obranná hra Linze je hodně dobrá. Dnes navíc u Kapfenbergu chybí klíčový hráč pro finální přihrávky, takže nějaké velké nebezpečí IMHO z této strany nehrozí. Z mého pohledu tady vidím za prvé reálnou šanci na bodový zisk hostů. A také tady vidím zápas, kde nepadne moc gólů. A právě tento tip jsem si dal i za penízky. Pro mne je totiž under pravděpodobnější než over - na čemž se neshodnu s bookies a tak jdu proti nim.
Takže
under 2,5 s důvěrou 5/10, v kursu @1,98 u Pinnacle
Všem GL!
*8*