Senegal - Kapverdy
Kvalifikace na MS2018, africká zóna, sk.D, 8.10.2016 ve 22.00 CET
Nikdy bych neřekl, že půjdu s penězma proti "svým" barvám, ale tady prostě není jiná možnost.
Před pár dny jsem tu psal zmínku o tom, že v CAF (Kapverdské fotbalové asociaci) se věci hodně zlepšily a po návratu historicky nejúspěšnějšího kapverdského trenéra (kterým je Lucío Antunes) na lavičku repre to tam vypadá na lepší zítřky. Mimochodem - Antunes vyměnil i realizační tým, takže jeho asistenti jsou teď Nando, Rui Alberto Leite, Nelito Antunes a trenér gólmanů Bera. A ano, máte pravdu! Ten první asistent Nando je bývalý reprezentační kapitán Kapverd, který odehrál několik sezón i v české lize (Baník Ostrava, Slavia Praha, FK Příbram) a je to tedy Fernando Neves. Celkem velkým problémem pro ofenzívu Kapverd je to, že se zranil Ryan Mendes, hrající teď ve Francii za Lille. Na jeho místo byl povolán Kuca, jehož domovským týmem je teď portugalská Arouca. To senegalský trenér Alliou Cissé povolal všechny, které povolat chtěl a do reprezentace se po roce a půl vrací i 30ti letý zkušený útočník Moussa Sow z Fenerbahce. Senegal je hodně silný, hrát se bude v Dakaru na Estádio Léopold Sédar Senghor, který se očekává plný a trenér Cissé si na sebe v podstatě plete bič, protože všude vykládá o tom, jak tři body z tohoto zápasu jsou nejen nutné a potřebné, ale jsou povinné... Já v tomto zápase po bližším zkoumání opravdu šanci pro hosty nevidíma tipuju výsledek tak cca. 3 nebo 4:0...
Pro porovnání nominace obou dnešních soupeřů :
SENEGAL :
Gólmani : Abdoulaye Diallo (Rizespor, Turecko), Khadim Ndiaye (Horoya, Guinea), Pape Seydou Ndiaye (ASC Niary Tally)
Obránci : Lamine Gassama (Alanyaspor, Turecko), Diawandou Diagne (Eupen, Belgie), Kara Mbodji (Anderlecht, Belgie), Zargo Touré (Lorient, Francie), Kalidou Koulibaly (Napoli, Itálie), Fallou Diagne (Werder Bremen, Německo), Saliou Ciss (Valenciennes, Francie)
Záložníci : Ibrahima Mbaye (Bologna, Itálie), Idrissa Gana Gueye (Everton, Anglie), Cheikh Ndoye (Angers, Francie), Cheikhou Kouyaté (West Ham, Anglie), Pape Kouly Diop (Espanyol, Španělskon), Pape Alioune Ndiaye (Osmanlispor, Turecko), Younousse Sankharé (Lille, Francie), Mohamed Diame (Newcastle, Anglie), Ismaïla Sarr (Metz, Francie)
Útočníci : Famara Diedhiou (Angers, Francie), Moussa Sow (Fenerbahce, Turecko) Moussa Konaté (FC Sion, Švýcarsko), Sadio Mané (Liverpool, Anglie), Keita Baldé Diao (Lazio, Itálie)
KAPVERDY :
Gólmani : Vozinha (Gil Vicente, Portugalsko), Ivan (Gil Vicente, Portugalsko), Thierry Graça (Estoril, Portugalsko)
Obránci : Carlitos (Omonia, Kypr), Fernando Varela (PAOK, Řecko), Kay (Uni Craiova, Rumunsko), Tiago (Moreirense, Portugalsko), Gégé (Arouca, Portugalsko), Stopira (Videoton, Maďarsko), Ricardo Silva (Paços de Ferreira, Portugalsko)
Záložníci : Marco Soares (AEL Limassol, Kypr), Nuno Rocha (Uni Craiova, Rumunsko), Jamiro (Cambuur, Holandsko), Sergio Semedo (Feirense, Portugalsko), Babanco (A. Limassol, Kypr), Odair (Stade Reims, Francie), Garry Rodrigues (PAOK, Řecko)
Útočníci : Kuca (Arouca, Portugalsko), Heldon (Rio Ave, Portugalsko), Nuno Jóia (Valenciennes, Francie), Ricardo Gomes (Nacional, Portugalsko), Zé Luís (Spartak Moskva, Rusko)
Takže tolik nominace pro úplnost. No a na závěr co jsem vsadil. Ten rozdíl v kádrech je momentálně opravdu velký, nemluvě o tom, že hodně hráčů Kapverd které lze čekat v základu je momentálně kapánek z formy... Ani na Kapverdech není nějaké velké očekávání. Obecně se píše, že bod by byl zlatý, ale hlavní je podat výkon, za který se následně nebudou muset stydět... Já vidím v domácích jednoznačného favorita a myslím si, že výhra o pouhý gól je neuspokojí. Na vyšší výhru než o gól bych vypsal tak maximálně @2,20, takže současné kursy jsou pro mne hratelné.
Ale letí to poměrně dost dolů...
Takže
výhra domácích v EH-1 s důvěrou 5/10, v kursu @2,50 vsazeno u bwin
Všem GL!
*8*